Poet


Kocsma Itt ülök én a pácban Egy lezüllött kis kocsmában S átlátni még a szürkeségen Megannyi kézrôl száll fel éppen Az imént izott egyik vége; A másikat a száj becézte Asztalra esik a kéz Füstölög s kurtább A cigarettavég Fásultan ülök s nézem őket A kocsmai nagymenőket Sör, mint olaj parázs elmére Ha volt tanáruk gyönyörködne A földrajzot mondják fel jelesre Egymást folyton megelőzve De gazdag itt a teríték Nagy Sándor csak most jön még S az elsô fennmaradt írások S ki tudja még mit nem látok Szép tőletek mind e dolog De nem irigyellek nagyokosok Gergely Károly 2001-05-05 Székelyudvarhely.

Siklóernyő (az első repülésem) Hátra tartott kézzel Megfutamodva Húztam fel őt A magasba Húztam, s jött Mindinkább Engedelmesen, Hogy egy pillanat múlva Fölöttem lebegjen Megdobban a szívem Az előbb még szaladtam E pillanatban a földtől Elszakadtam Jé éé.... Ujjongtam Valóra vált Miről álmodtam A föld felett a szélben Egy ernyőn siklottam! Köszönettel Árkus nak. Gergely Károly 2002,január, 10

Bogár szemével Bogár szemével nézem én A világot melyben élek én S látok oly csodákat Melyet emberi szem nem láthat. Egy dzsungelt, tele óriási fákkal Fü, bokor, bozót egy rengeteg Bejárni ezt, egy életbe nem lehet S amott az égbe nyúló kőhegyek Barlangjaiban laknak az emberek 2001-03-25 Gergely Károly Székelyudvarhely

Bükk A természetet járva én Egy öreg bükknél állok én Megálít a gondolat- Oh bükk miért hagyod magad Emberi kéz megfarag A lábadhoz tüzet rak Ember ki erre jársz S e bükkre, ha rátalálsz Képzeld, hogy rajtad ejtik E vágások egyiké S ím e bükkön több száz vágás S állja itten a sarat De nem azért, hogy ember folytasd A barbárságaida 2001-04-08 Gergely Károly Szarkakő

Vihar Kint a mezőn Vihar készül Dörög az ég alja Átcikázik a félhomályon Az Isten tüzes kardja Még nem önti áldását, Az áprilisi eső De már látszik A domb mögött Egy szürke ködfelhő Ködfelhő függönyét Közelebb húzza Esőnek illatát Az orromba fújja. Egy pár lépés után Nyakamba zúdítja. Kezemmel a vihar, Ma e verset írta. 2001-04-23 Gergely K. Székelyudvarhely

Egy éve már Egy éve már hogy elmentél Nincs nyár csak tél Mióta elhagytál S nem irsz ugy gondolod feledem szép arcodot Ha nem irsz Megtorlod azt ha a sziv szeret bár erröl ö nem tehet imádja azt Ki a legkedvesebb patak vizével csobogó madár hanggal daloló Ki a méznél is édesebb S bár messze vagy nem érlek el éjjel véled alszom el velem vagy ha leszáll az est imámban neved reggel ujra ébredek veled Nem börtön a test Lelkem szabad! Felkeres tul a tengeren ha élnél más földrészeken Hozzád szalad! Bocsásd meg Kedves! Nézd el nekem! Nem szolgám szivem Bocsásd meg Kedves! Gergely Károly 2007-10-29 London (utolsó esténk emlékére)

Csíkba, egy parkba Csíkba, egy parkba Ülök magamba. Keresztbe kasul, Sétányok futnak. S a polgárok azon, S a parkon átjutnak. Fiatalok csoportba verődve, Beszédeikbe egymást túlüvöltve. S van ki munkából jön szatyrokat cipelve Vagy ki munkába tart lépteit frissítve. A park körül utak s az autók zaja. Csíkba egy parkban ülök magamban. 2001-03-26 Csíkszereda Gergely Károly

December-

S mint tél gyenge. Január- A hó csak foltokba áll. Süt a nap, De nincs még ereje. S, hogy miért írom le, ezeket-e versbe? Hogy tudjátok, milyen a tél. Ez évben , S múlt év decemberben. Gergely Károly Székelyudvarhely. 2001-01-05

Állok mozdulatlan Egy ember áll az alkonyatban Búcsút int a lenyugvó napnak De mindezt csak gondolatban Mert állok itt egymagamba Állok mozdulatlan 2001/04/05 Gergely Karoly Székelyudvarhely

Álom volt A műsoron lágy, Lassú zene. Dobban a szív Most táncolj vele. Régen vártam Én e percre Elképzeltem százszor Magamba. Hogyan tartanálak Gyöngéden karomban Kérlek könnyedén, Felszín csak a fölény. Igen. Mondod S simulsz a karomba Eljött az est Fénypontja. Csípődön ég tenyerem Felfedezném tested -E csodát De nem merem. Vágyamat A tisztelet győzi le. De szívemet, Boldogság tölti be. 2001-05-25 Gergely Károly Székelyudvarhely.

A széplány Széplány, kit tán háromszor láttam én Széplány ki ma mosolygott énfelém. Széplány magamba mondom én, Széplány kiről nem tudok semmit én. Széplány a nevedet kérem én, Széplány ma ezzel is beérem én. Széplány mosolyog, s mondja ő, A nevem Pál Enikő. Gergely Károly 2001-03-21.Székelyudvarhely.

A táj. Elhagyom a várost, dombnak visz az utam. Lábam alatt a gyep, igen megfakultan. Nem is lehet, Színesebb az mostan, Hó kellene fedje, Hisz most karácsony van. Lombhullatóközt visz tovább az utam. Nagyrészt már csupaszon, állnak mozdulatlan. Egyik-másikán, van még levél ugyan. Rezdülnek szárazon, Egy-egy fuvallatban. Az utam mostanára, egyre meredekebb. Lábaim gyep helyett, Köveken lépkednek. Még egy kapaszkodó, S felértem a dombra. Mily csodás a táj! Ámulok magamban. 2000. december. Székelyudvarhely. Gergely Károly.

Betty Szerda este érkezett Vártam rá És mégis meglepet Három napja várom ma este Ö várt énrám Csak nézem, ámulok Csodálom szépséget Hallgatok Ö is hallgat, csak mosolyog Szép szeme Csak úgy ragyog Beszélnék hozzá Mondanék neki Szépeket De a szép szó Egy képet Nem hat meg Gergely Károly 2001-05-31 Székelyudvarhely.

Csilluka Ismerős vagy és mégis ismeretlen, Nem tudom, mi járhat, kis fejedben- Azt tudom, hogy nem is gondolsz énrám, Képzeleted nem talál el hozzám. S hiába keresem, kezed nem találom, Kezem vakon keres ezen a világon. Nincs más hátra, szívemből kívánom, Hogy a te kezed, hü társra találjon. Rafai Csillukához, 2001-03-21. Gergely Károly

Egy levére.

Torkomban ver szi’vem Ma ujra i’rt a kincsem Mohón Falom sorát Tudni akarom sorsát Aztán olvasom ujra tovaszál szi’vem bu’ja Kedves szavai simogatnak Csodás vége ez a napnak Köszönöm a barátságod Minden lépted legyen áldott! Ezt ki’vánom szi’vböl neked. S szeressen választott kedvesed!

G.K. 2007-11-09 01 óra.

Egyedul álmatlan éjjelen Egyedül álmatlan éjjelen Lelkem hozzád száll kedvesem Becsukom szemem, s mar ott vagyok Hol mosolyod rám ragyog. Egyedül álmatlan éjjelen Lelkem hozzád száll kedvesem Becsukom szemem, s mar ott vagyok Bajaidon ámulok. Egyedül álmatlan éjjelen Lelkem hozzád száll kedvesem Becsukom szemem, s mar ott vagyok Szépséged magával ragadott. Egyedül álmatlan éjjelen Lelkem hozzád száll kedvesem Becsukom szemem, s mar ott vagyok S örökre ott is maradok. 2001-03-08 Gergely Károly Székelyudvarhely

Egyik este A bárpult mögött Áll egy szépség, Engemet gyötör A kétség. -Rám mosolyog Ma este még? Neki tán ez Semmiség. Csak nézem, Nézem én. A mosolyra Nincs remény. Tán ha elmondom Versemet. Kineveti Költeményemet. Orbán Enikönek 2001-04-29 Székelyudvarhely Gergely K.

Egy szomorú lányhoz. Szeretnélek megölelni, csendesen kikérdezni. Mi okozza a bánatot, Melyet szemem láthatott? S ölelésem, ha biztonságot ad, Talán elmondod titkodat. A szíved ha könnyebbül- Ma nem voltam ok nélkül. 2000-12-27. Székelyudvarhely Gergely Károly.

Ennyit sem? Nem akarsz velem beszélni o mond miért? Bűnöm, ha volna, érteném Tán rosszabb vagyok a többinél? Ártani nem fogok neked Csak egy sétára add a kezed. Séta közben, ha megérted a csend szavát Szereztél nekem egy boldog délutánt. Gergely Károly 2001-04-24 Székelyudvarhely.

Estefelé Estefelé faluszélen Ember, ha meg állna éppen Láthatná a messzeségben A bíborszínű napot Láthatná amint éppen Egy domb mögé bukott Terítve a dombtetőre Egy vörös palástot S most a faluba üt gongot A templom harangja A falu a lenyugvó Napot búcsúztatja Hallatszik ide Az ebek csaholása Biztatva gazdáik Nyugodt alvásra Elkapjuk a rókát, s tolvajt, Ha jönne tyúkudvart ritkítni Olvasd reggel gazdi Számuk ugyanannyi Kis ablakokban Apró fények gyúlnak Az emberek csendben A házba vonulnak Az estebéd után a fények Rendre mind kihunynak. Alszik a falu. Gergely Károly 2001-04-02 Egy faluszélen.

Évához. Megláttad fűzetem, olvastad verseim. Nemtudom mi tetszett, Oly kevés itt a rím. De kérted, hogy írjak, neked is egy verset. Hálámnak jeléül, Én megírom neked. Tudom ez oly kevés, cserébe a helyett. Amit tőled kapok, Százszor többet érhet. Ruháim tisztítod, megfőzöd ételem. Mintha anyám lennél, Vagy kedves feleségem-? De miket is írok, én itt össze vissza? Tán egy feleségnek, Ez lenne a sorsa? Tudom, hogy sok nőnek, bizony ez a sorsa De te is tehetsz azért, Hogy forduljon a kocka. Énszerintem Ron.-nak, Jó az elmélete. Neked is tetszik, Alkalmaznod kéne. Férjedre e téren, tudom nem számíthatsz. De menned kell előre, hogy magad után húzhasd. Szemed előtt ne más, Csak a cél lebegjen. Családjáért egy nő, Mindent meg kell tegyen. S ha így folytatnám versem, Nem érnék végére. Inkább abbahagyom, Legyen ez e hétre. S amit értem tettél, áldjon Isten ért Gergely Károly. 1999. nyarán. Szada, Magyarország.

Ha elhagy a szerelem Ha elhagy a szerelem, a cél, az út megszakad -Tátongó üresség álja utadat. Visszamennél érte Fájdalom, de nem lehet. A kedvesed -a szerelmedtől szenvedett. Előre mennél -mert kérte Ö. De azt sem lehet. szakadék szegi A léptedet. Az érzés- a bánat kitépi lelkedet. A sötét mélységre, vonzza a testedet. -Még állsz fent őrjít a fájdalom e testet szerette Ö. Ledobni - Jaj nem fogom. Mert ha kellesz -s keresne Ö. Itt fent láthat még. Ott lent csend van, S emészt a semmiség. Gergely Károly. 2001-04-23 Székelyudvarhely.

Hogy mondjam el Hogy mondjam el – Mire gondolnom sem szabad Leplezni próbálom indulataimat Tekintetemet lopva- S félve rád emelem De időzni e keppen Bizony nincsen merszem. Csillogó szemed Legboldogabb rabja A tekintetem S gazdája maradna De minek nekem E szédítő rabság Ha az izzás a szívből A szívbe nem juthat át Lázas rab a láncot Bizony felhevíti De a fogva tartót e tűz Soha nem égeti. 2001-04-06 Gergely Károly R. Cs. Hoz.

Ismerkedés? Perzsel a vágy gondolataim egymást kergetve keresik az okot, hogy foghassam kezed. S még visszatart a félsz ha érintésem elriaszt de kezedért nyulok s tartom gyöngéden becézve ujjaidat ajkammal ahítva érintve. Szép szemedbe keresem a választ az érzésre melyet akaratlan, vagy szándékkall kiváltasz. Lehoczky Andreához 2001-08-12 Székelyudvarhely.

Kaland? Kebel királynő Így hívtam én. Kebel királynő Jött felém. S megtörtént, Mindjárt az elején. Szép volt és, Minden a rendjen. Nem tudtuk akkor, Se ő sem én. Vége lesz ennek A hét végén. 1999 nyara Budapest Gergely Károly

Katóhoz December kint hideg, hó és fagy. De nem fázom, Mert te nekem napfény vagy. Napfény mely simogat, mely ragyog. Szeretlek! A tied vagyok. 1993.december.Simon Katalin Kingához.

Kedves M Mirtill így hívták, Kedvesem volt nekem. Mirtill barát volt, De kedvesem sosem. 1999 nyara Budapest Gergely Károly Kívánom neked! Kívánom neked – S magamnak azt A szerelmet. Mely minket Jegybe ad. Forró legyen, Perzselő, mint A déli nap. Mely vágyat Hűsség után fakaszt. Légy sivatagi vándor! Árnyék mely hűsít Én legyek. Ha szomjazol Friss víz, ajkadra Csókom legyen! Ezt kívánom, neked. S magamnak -Ugyanazt. 2001-04-22 Gergely Károly Székelyudvarhely

A költő. Fut a költő, fut magába. Száll a gondolata. Bár az esze áll fejében, de viszi a két lába. 2001-március-2. Gergely Károly Székelyudvarhely.

Ki Ö ? Megláttam, Egy képen én. Varázslatos Tünemény. Csak áll, S mosolyog Énfelém. Szívem A torkomba Érzem én. Észbontó szirén! -Vagy sellő. Nem tudni. Honnan kerül elő? Jött, hogy feldúlja szívemet, Szemhéjam alá Gyönyörű Álmot Önmagát Lopja be. Gergely Károly 2001-04-28.

Komentár Vallomás de kihez írjam- Kinek írni óhajtottam Hallani sem akar rólam Írtam neki nem is egyszer Tízszer, százszor Tán ezerszer Szívem diktál kezem ír Posta viszi s ö mégsem ír Lelkem ezért nagyon sir De titkolom, mint a sir. 1999nyarán B.T. hez.

mIRC mIRC az irc s ha ircegek én vagyok az irElek. De jajj Istenem, mIRC egek! Vannak itt még mIRC legek. A régebbi nagy fejek A @-os Istenek. +még vannak kis fejek jómagam is ircElek. De nem mindig +-os a nick mert a + csak adatik. S jönnek erre mIRC jelek: thx,:)))))) vagy egyebek. De ha rossz vagy, jön a klick. S visszajössz, és folytatod. Akkor a –bann is hagyod. :(((((((( s így ülsz majd a gép előtt s átkozod a nagymenőt kinek acc ja nagyra nőtt. S banolhat sok hencegőt. Gergely Karoly

Napfelkelte Nap felkeltét jöttem nézni, a város fölötti dombra. Jer nap bújj elő kívánom is nyomba. Ahogy felérek, lihegve a dombra. Mintha csak hallaná s értené az óhajom. -a csodálatos tűzgolyó föld mélyéből lép elő. Felkúszik a fák törzsén, -s az ágakon az ághegyig Onnan libben könnyen el a helyére, az égre fel. 2001-04-23 Szarkakő Gergely Károly.

Köszöntöm a nőt. Köszöntöm a nőt, kinek hangja a slágerem. Köszöntöm a nőt, kinek derekát ölelem. Köszöntöm a nőt, kinek forró ölét áhítom. Köszöntöm a nőt, kinek olvadok szép keblein. Köszöntöm a nőt, kinek rabja én vagyok. Köszöntöm a nőt, aki nélkül élni nem tudok. Köszöntelek, ajándékod ma én vagyok. Köszöntelek, s ha elfogadsz- Én is boldog vagyok. 2001-03-08 Gergely Károly Székely Udvarhely.

Örök szerelem Ki tudja- Hány életen át Kerestelek Ki tudja- Hány életen át Szerettelek. S ki tudja- Miért De most is elhagytál. Újra fájdalmat Okoztál. S talán e fájdalom Elkísér a sírig. S lelkemből megint Egy új élet nyílik. De szerelmem utánad Soha el nem múlik. Gergely Károly 2001-04-21 Székelyudvarhely Parbeszed X: Szevasz koma Hova-hova? Y: Internet kell odahaza. X: Internet? Y: Az, olcsó jó. X: Sigmasoft a befutó! lkepzelt parbeszed K.G. valamikor 2001 nyaran

..rendszer Adóval bünteti a dolgozót, segéllyel díjazza a naplopót. Mert dolgozik az ember, örömét a munkában leli. Rendszerünk ezért öt, százféle adóval bünteti. A dolgozó kedvét, ha ez nem szegi A naplopó jön, s a pontot az i re felteszi. Elmondja, mily jól megy neki, Segély mellett a svarc meló. Hogy milyen jól hoz neki, S bolond ki az adót fizeti. Ajánlom törvényhozóinknak!

2001-01-25. Gergely Károly

Születésnap

Egy aranyos, És kedves lánynak Születése napja. Mirtill barátjától Ma e verset kapja. Hatszáz kilométer Állja ölelésem útját Hadd köszöntselek Versben kedves barát Ha néha bántottalak Bocsáss meg nekem Én igyekszem, hogy Többé meg ne tegyem. Kívánok neked Sok-sok boldogságot S téged körülvevő Sok, szerető barátot. Hogy ünnepelhesd köztük Még sok születésnapod. Gergely Károly 2001-04-18 Székelyudvarhely.

Székelyudvarhely Székelyudvarhely, ahol megszülettem, Székelyudvarhely, ahol nevelkedtem, Székelyudvarhely, ahol iskolába jártam, Székelyudvarhely, ahol munkára tálaltam. Székelyudvarhely, itt indult életem, Székelyudvarhely, itt mindig jó nekem, Székelyudvarhely, én itt itthon vagyok, Székelyudvarhely, itt árva nem vagyok. Székelyudvarhely most innen elmegyek, Székelyudvarhely én sosem feledlek, Székelyudvarhely ide visszatérek, S ha utamon vagyok, én rólad mesélek. Gergely Károly Székelyudvarhely 2001-03-21

Szépségverseny Már zöldell a rét Sárga, s kékvirágok Virítnak szanaszét. Ébred a tavasz Bokor, s fa, félénken De virágot fakaszt. Mintha félne, Az áprilisi széltől Mely a napfényben fürdő, Még havas hegyekből jő. Talán látja azt is, Amit én is látok. A távolban vonuló, Még hófehér hegyláncot. Mint ki varázslatnak Kábult szemlélője, Állok a virágok közt, a zöld fűbe. Gyenge tavaszi nap, arcom simogatja Szerelem rügyeit szívembe oltja. Lelki szemeimet hozzád fordítja Látom szépséged kedves Csilluka. Szívem, mint főbíró A pálmát feléd, nyújtja A gyönyörű tájat, utánad sorolva. R.Cs.-hoz. Gergely Károly 2001-04-16 Székelyudvarhely

Szeretnék Szeretnék nálad lenni Két karommal átölelni Ha bánt az élet, vigasztalni Bánatodba megosztozni Könnyeidet felitatni Apró csókkal mosolyt csalni Szép arcodra. Gergely Károly 2001-04-13 R. Cs. Hoz Székelyudvarhely

Versben Csillukának Sokszor találkoztunk, Sokszor is köszöntünk. Sokszor szóltam volna, Sokszor mondtam volna. De egyszer sem mertem, Egyszer sem mondtam. De egyszer bevallom, Egyszer kimondom. Amit százszor elhallgattam, Ez egyszer leírom. S hogy csodáltalak, Ezennel bevallom. Rafai Csillá hoz 2001 március 21 Gergely Karoly

Vers a kimaradt oldalra. Dátumot felírtam augusztus 25, Augusztus 25, az ihlet ma nem jött. Kimaradt az oldal, dátummal sarkában. De így nem maradhat , egy üres oldal- nem sokat mondhat. Így hát most beírom, s a dátumot is írom. Szeptember 11, ma e vers született 2000. Szeptember. 11 Gergely Károly.

Úgy szomjazom.. Úgy szomjazom, érintesd, Mint hegymászó a csúcsot Mint sivatagi vándor a vizet Mint csecsemő az anyatejet Úgy szomjazom érintésed. Gergely Károly 1999. nyarán.

A csókot mindketten... Narancsos volt a csókom Narancsos volt a csókja Narancsot ettünk A csókot mindketten szerettük Mézzes volt a csókom Mézzes volt a csókja Mézzet ettünk A csókot mindketten szerettük Csokis volt a csókom Csokis volt a csókja Csokit ettünk A csókot mindketten szerettük Édes volt a csókom Édes volt a csókja Csókoloztunk Jól egymásba habarodtunk Nagyon remélem Mindketten szerettünk Csókjainkal egymásnak üzentünk Isten elött megesküdtünk 2002 január 11 Gergely Károly

Az ács és a tél

Ács vagyok Tető fedést válalok Szép a munkám Adok rája Ezt hirdeti Ezt kiáltja A munkám kidolgozása Szarú végem cifrázása Ügyeskedek Hírdetek Télen munkát Nem lelek Tollat fogok Üzenek Versem végen Kérdezek Olvasoim! Mit tegyek? Tavaszig Mit egyek? Gergely Károly 2002 január 17 Nagyvárad © 2013 KIFEJEZ LTD. All Rights Reserved

#poet

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon